top of page

2 уебсайт билдъра, които препоръчваме с две ръце
Още в увода на статията ще ви разкрием кои са (според нас) две от най-добрите платформи за създаване на сайтове. Wix.com водят класацията засега, благодарение най-вече на безплатния им план, който предлага голям брой функции и надеждни канали за поддръжка.


GoDaddy.com заемат второто място заради лесния за използване ADI конструктор и атрактивните SEO инструменти. 


Предстои да прочетете защо препоръчваме Wix и GoDaddy и какво ги отличава от конкуренцията.

2-та най-добри безплатни уебсайт билдъра

Тъй като към момента живеем в труден икономически климат, безплатните уебсайт билдъри са  разумна опция за вдигане на сайт, при това без да имате някакви задълбочени познания и умения в областта. 


За никого не е тайна, че безплатните конструктори на сайтове не са най-добрата възможна алтернатива - те често са свързани с различни ограничения, като например показване на реклами на сайта или липса на инструменти за електронна търговия, което ги прави не толкова идеални за дългосрочен растеж. Но те са достъпен вариант за започване на работа и ви дават свободата да се запознаете с функциите им, преди да се ангажирате с платен план.


За да ви помогнем да вземете информирано решение, сме се погрижили да включим всички важни факти, включително какво предлага и какво не предлага всеки билдър.

Запознайте се с фаворита Wix

Най-добрият цялостен уебсайт билдър широк набор от безплатни функции - така накратко можем да го представим. 


Wix е изключително лесен за използване, снабден е с множество функции (дори и в безплатния си план) и ви дава пълен творчески контрол върху дизайна на сайта благодарение на лесния за навигация редактор.


Безплатният му план включва до 500 МВ място за съхранение и честотна лента, както и достъп до основни функции, включително инструменти за SEO.


Въпреки че безплатният домейн на Wix не е най-забележителният, можете да го персонализирате, за да отразява уникалността на вашата компания. Например името на безплатния ви домейн може да бъде: www.hairstyleexpert.wixsite.com/hair-style-expert. Това дава на Wix предимство пред други платформи, които ви осигуряват домейн, който не можете да редактирате.

Какво ни харесва в Wix

  • Възможностите за персонализиране - можете да приплъзвате всичко навсякъде, а това улеснява подреждането на сайта точно както го искате;


  • Избор на шаблони и дизайн - избраният от вас шаблон има вградено меню;


  • Опцията за отмяна - просто натиснете CTRL + Z, за да отмените направените промени. Това е малка, но изненадващо полезна функция;


  • Лесно използване - промяната на текста, изображенията и фона отнема само няколко кликвания;


  • Подобрени функции за SEO - забелязва се истинско подобрение на предлаганата от Wix SEO оптимизация, включително партньорство с инструмента за поддръжка на ключови думи Semrush;


  • Редактор за мобилни устройства - вижте как изглежда уебсайтът ви на мобилни устройства благодарение на редактора за мобилни устройства на Wix, който ви позволява да се уверите, че страниците ви са оптимизирани за всеки посетител.

Какво може да се подобри


Въпреки че Wix е изключително лесен за използване, може да се почувствате малко объркани първоначално, защото има изключително много опции и функции, от които да избирате.


Трудно е да се определи кои приложения са безплатни за използване и кои струват пари. 


И на последно място, не можете да смените шаблона си, след като сайтът ви е готов. Затова ви съветваме преди да го публикувате, да се уверите, че сте наистина доволни от избраната тема.
Най-голямата конкуренция в лицето на GoDaddy


GoDaddy е идеален за всеки, който иска да създаде чист, основен уебсайт за кратък период от време. Със своя приличен безплатен план GoDaddy си осигурява второ място в нашия списък.


Той е доста удобен за потребителите и това до голяма степен се дължи на функционалността му ADI, която изгражда уебсайта ви въз основа на няколко отговора на въпроси. Несъмнено си спестявате време и можете да разчитате на бързо пускане на сайта ви в действие. 


Бихме препоръчали GoDaddy за по-малки сайтове и фирми или за всеки, който иска да изгради нещо, което е съвсем просто по своята същност.

Какво ни хареса в GoDaddy


  • Лесни настройки - подобно на Wix, GoDaddy ви пита какъв уебсайт искате да създадете и какво е името на бизнеса ви. След това ви дава персонализирани теми, с които да работите;


  • Функции за SEO оптимизация - като се насочите към „Get found by Google" в настройките, можете да започнете да оптимизирате уебсайта си само с няколко кликвания. Не е необходимо да имате каквито и да било SEO познания преди създаването на сайта;


  • Ефективност - GoDaddy ви спестява време благодарение на функционалността си ADI, което го прави един от най-бързите уебсайт билдъри на пазара днес.

Какво може да се подобри

GoDaddy уж оптимизира сайта ви за мобилни устройства, но е факт, че не ви дава по-голям контрол върху този аспект. Можете да прегледате страниците си за мобилни потребители, но всяка редакция, която искате да направите, ще трябва да бъде с помощта на изгледа за настолни компютри. Други билдъри, като Wix, ще ви позволят да редактирате външния вид директно на мобилни устройства.


Когато става въпрос за елементи на дизайна, не можете да ги премествате или да променяте размера им твърде драстично. Например Wix позволява да плъзгате текстово поле, където пожелаете, но GoDaddy дава възможност само да регулирате подравняването му наляво, надясно или в центъра. Това е особено дразнещо, ако се опитвате да направите оформлението на уебсайта уникално за вашата марка.

Разказахме ви накратко за плюсовете и минусите на двата най-добри безплатни конструктора на уебсайтове, както и предимствата на преминаването към платен план, ако е необходимо.


Нека сега направим кратко обобщение. Класираме Wix като най-добрия цялостен билдър, благодарение на впечатляващия му безплатен план. GoDaddy взема сребърния медал, предлагайки бързо време за настройка и лесен за начинаещи ADI конструктор.


Не забравяйте, че безплатните уебсайт билдъри почти винаги ограничават наличните функции и възможности. Макар че в началото това може да е приемливо, впоследствие може да се окаже изключително неприятно.


Ето защо ви предлагаме да се възползвате максимално от безплатните планове, докато изграждате и експериментирате с различните конструктори, но не препоръчваме да оставате на безплатен план завинаги.


Ако имате сериозни намерения по отношение на уебсайта си и искате и други хора да го възприемат сериозно, в даден момент ще трябва да преминете към премиум план.


1 преглеждане0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page